PITA OD PATLIDŽANA.



Omiljeni recept koji se jednostavno priprema a jako je ukusan. Predlažem da gostima ne kažete odmah od čega je pita nego ih pustite da probaju i nagađaju – malo tko će pogoditi ali svi će prste lizati!
Jednostavno savršeno...od pripreme do okusa do svega.

SASTOJCI
Pita od patlidžana
1/2 kg tankih kora za pitu
1 kg patlidžana
5 kom. jaja
1 čaša kiselog vrhnja
1 žlica vegete


1 vrećica crnog mljevenog papra
1 vrećica praška za pecivo
1/2 čaše ulja
1 kitica peršina
1 čaša mineralne vode

PRIPREMA
Patlidžan oprati, oguliti i ispeći u pećnici. Prohlađen izrezati na kockice. Dodati vegetu, jaja umućena sa vrhnjem, prašak za pecivo, papar, ulje i sitno izrezani peršin. U škrovadu stavljati po 2 nauljene kore pa nadjev naizmjenično tako da na vrhu bude kora. Na završetku, prije pečenja, izrezati na kocke te zaliti mineralnom vodom pomiješanom sa malo ulja. Peći u zagrijanoj pećnici na 200°C


cca pola sata (ovisi o pećnici), mora biti rumeno, hrskavo, a unutra pečeno.
U slast!

Posluživanje
Koristiti pravokutnu škrovadu.
Može se jesti i toplo i hladno, uz jogurt, bijelo vino ili pivo.
coolinarika.com