Jednostavan za napraviti a prilično izdašan.
Sastojci
1.dio
· 6 žumanjaka
· 2 jaja
· 8 žlica šećera
· 2 žlice ulja
· 8 žlica brašna
· 1 žličica praška za pecivo
· sok i naribana korica jednog limuna
Fil
· 25 dag mljevenih oraha
· 3 žlice šećera
· 3 pune žlice marmelade po izboru
· 1 dcl vrelog mlijeka
2.dio
· 6 bjelanjaka
· 8 žlica šećera
· 2 žlice ulja
· 8 žlica brašna
· 1 žličica praška za pecivo
· sok i naribana korica jednog limuna
Priprema
Umutiti žumanjke i cijela jaja sa šećerom, dodati ostale sastojke, dobro izraditi pa izliti u podmazan lim 32×32.
Kratko zapeći samo da se uhvati korica
U međuvremenu pripremiti fil tako što izmješamo sve sastojke.
U snijeg od bjelanjaka dodati
šećer, kratko mutiti pa dodati ostale sastojke.
Na zapečeni prvi dio izliti fil pa po filu odmah i drugi dio.Ispeći do kraja.
Vrijeme pečenja je oko 30 minuta na 200 stepeni C što naravno ovisi od pećnice.
coolinarika.com