OKRUGLICE OD KRUHA!



Fine kao prilog uz gulaše à la wild, uz divljač, junetinu i sl.

SASTOJCI
60 dag starog kruha
10 dag suhe slanine
2 dcl mlijeka
1-2 jaja (ovisi o veličini i količini kruha)
malo brašna ako je potrebno


2 žlice sitno kosanog peršina
1 glavica kapule (luka)
sol, papr vegeta

PRIPREMA
Slaninu i kapulu (luk) suhu narezati na sitnije kockice, prepržiti na malo masti ili ulja u jednoj padeli (zdjeli). Kruh prepržen posebno preliti mljekom i pustiti da odstoji.
Sjediniti kad kruh upije mljeko pazi ni previše ni premalo, po ukusu dodati soli, papra, malo vegete i brašna (rijetko ga dodajem radije krušne mrvice), naravno i 1 jaje veće ili dva manja ali ovisi i o količini kruha) i sitno kosani peršin. Dobro promješati rukama i ukoliko je potrebno dodati brašno ili


krušne mrvice kako bi smjesa bila kompaktna.
Vlažnim rukama oblikujte okruglice i kuhajte 10-tak minuta u slanoj kipućoj vodi. Služiti kao prilog pećenju ili uz gulaš, ragu i t. sl.

Posluživanje
Uoliko možete nabaviti rižine pahuljice ( koriste se za čokoladu s rižom), umiješajte 1-2 žlice u okruglice povežite prije kuhanja i vidjet ćete kako će biti prhke meke ma prefine...
coolinarika.com