ZAČINJENI PATLIDŽANI (BALANČANE).



Svojim mirisom i okusom patlidžani spremljeni na ovaj način uvijek me vrate u djetinjstvo. Ako ste i vi ljubitelji patlidžana svakako probajte ovaj klasik s juga.

SASTOJCI
2-3 patlidžana
šalica oštrog brašna
1 dcl maslinovog ulja
2-3 češnja češnjaka
struk peršina


1/3 žličice svježe mljevenog papra
1/3 žličice soli

PRIPREMA
Patlidžane operite, narežite ih po dužini na tanje kriške.
Posolite ih pa ih ostavite u većem cjedilu 30-ak minuta da puste tekućinu.
Kad su patlidžani pustili tekućinu, isperite ih hladnom vodom pa ih ocijedite rukama, tako da svaku krišku stisnete dlanovima.


Svaki patlidžan uvaljajte s obje strane u brašno, te ih pržite u ulju na srednje jakoj vatri, do zlatnosmeđe boje.
Vadite ih na kuhinjske ubruse da se ocijede od suvišne masnoće.

Dressing:
Peršin sitno nasjeckajte, češnjak nasjeckajte na tanje listiće.
U manju zdjelicu stavite maslinovo ulje dodajte mu peršin i češnjak, popaprite i posolite, te prelijte po patlidžanima, koje ste posložili na veći tanjur.
coolinarika.com