Torta je zaista jednostavna za pripremu i odlicnog je ukusa.
SASTOJCI
• oko 700 gr keksa
• 1/2 l slatke pavlake (preporučujem Haltu)
• 6 kesica nes kafe
• 2 jaja
• 8 + 6 kašika šećera
• 1/2 l vode
• 2 kesice šlaga
• 2 dl mineralne vode
PRIPREMA
1. Najpre skuvati nes kafu (u granulama, nemojte koristiti 2 u 1, ni 3 u 1) i 8 kašika šećera u 1/2 l vode, i ostaviti da se ohladi.
2. Fil:
Slatku pavlaku, dobro rashlađenu dobro umutiti mikserom.
3. U drugoj, velikoj posudi dobro umutiti 2 belanca, dodati 6 kašika šećera i 2 žumanca, pa polako izmešati. Dodati umućenu slatku pavlaku, pa sve polako i dobro izmešati.
4. Na tacnu staviti par kašika fila, pa ređati keks koji prvo potopimo u nes kafu. Opet red fila, pa red
keksa natopljenog nes kafom, dok se ne potroši sav materijal.
5. Sutradan, pre služenja, umutiti šlag sa mineralnom vodom, pa tortu premazati i ukrasiti, ja sam je posula čokoladnim dražejama.
6. Tortu sa slike pravila sam sa prelepim kakao keksićima Zlatni Pek, slagala sam 6×3 keksa na tacnu, i imala sam 4 reda keksa (to je oko 600 gr).
Inače za ovu tortu koristim keks Avala.
coolinarika.com