Predivan kolač, jednostavan za pripremu, a za papanje fantazija!
SASTOJCI
Kore
2X
3 bjelanjka/snijeg
4 velike žlice šećera
3 žumanjka
3 velike žlice oštrog brašna
2 velike žlice ulja
vanilin šećer
pola paketića praška za pecivo
2 velike žlice čokolade u prahu
Krema
1/2 litre mlijeka
2 žumanjka
20 dag šećera
5 velikih žlica oštrog brašna
štepić vanilije ili 2 vanilin šećera
20 dag margarina za kreme
3 dcl slatkog vrhnja
po želji ruma
Ganache
1 dcl slatkog vrhnja
10 dag mliječne čokolade
1 žličica nescafe
Šlag
2,5 dcl hladnog mlijeka
2 vrećice šlag pjene
PRIPREMA
Od navedenih sastojaka ispeči dvije kore.
Mjere su za jednu koru, pa treba masu duplicirat.
Kremu skuhati po principu pudinga:od cijele količine oduzeti 1 dcl mlijeka i zamutiti zajedno sa njim žumanjce,šećer, brašno .
Ostalu količinu mlijeka
stavite da zakipi zajedno sa srži vanilije, ukuhajte zamučene sastojke sa brašnom i kuhajte dok se krema ne počne odvajati od posude.
U ohlađenu kremu dodajte margarin i dobro izmiješajte.
Slatko vrhnje umutite u šlag i dodajte kremi.
Za ganach zakuhajte slatko vrhnje i u vruće dodajte izlomljenu čokoladu.
Dobro izmiješajte.
Šlag pjenu umutite po uputstvu na vrećici.
Redoslijed slaganja
1.kora-pola kreme-2.kora-krema-ganach-šlag pjena
PS:
Pleh je dimenzija 35×40.
coolinarika.com