Lagana kremasta torta, bez pečenje, sa piškotama i kremom od mlečne i bele čokolade.
Sastojci
Za krem
· 100 g mlečne čokolade
· 50 g bele čokolade
· 2 kašike gustina
· 250 ml mleka
· 150 g omekšalog maslaca
· 3 kašika šećera u prahu
Za koru
· 200 ml mleka
· 1 vanilin šećer Dolcela
· oko 300 g piškota
Ukrašavanje
· malo ribane bele čokolade i
· čokoladnih mrvica Dr.Oetker
Priprema
Umutiti gustin sa 5 kašika mleka. Ostatak satviti da provrije. Zatimj dodati razmućeni gustin i kuvati još 1 minuta.
U vreo puding dodati usitnjene čokolade. Mešati dok se ne rastope, a onda ostaviti puding da se ohladi.
Penasto umutiti maslac sa šećerom u prahu. Zatim umešati ohlađeni puding i umutiti krem.
Staviti mleko u prikladnu posudu i dodati vanilin šećer, pa mešati dok se ne rastopi.
Obruč okrugle forme vel. 24cm,
staviti na tanjir. Natopljene piškote ređati na dno.
Preko jednog sloja poređanih piškota namazati sloj krema, slika3 ,poravnati i prekriti sa još jednim slojem natopljenih piškota, a zatim premazati ostatkom kreme.
Površinu torte talasasto prošarati, i posuti čokoladnim mrvicama i ribanom belom čokoladom.
coolinarika.com