Jako ukusne štangle kombinacija šljive, čokolade i kokosa.
Sastojci
1/2 lista većih oblandi
Za tamni deo:
600 grsuvih šljiva
1 dclvode
125 grmaslaca ili margarina
200 grčokolade
100 grmlevena keksa
Svetli sloj
200 gršećera
2 dclvode
125 grmaslaca ili margarina
250 grkokosa
Preliv od čokolade
100 grčokolade
4 kašikeulja
Priprema
Suve šljive samleti ili sitno iseckati.
U posudu staviti mlevene šljive, 1 dcl vode, 125 gr maslaca i prokuvati na tihoj vatri da se sve sjedini, pa dodati 200 gr čokolade da se istopi.
Skinuti sa vatre i dodati 100 gr mlevena keksa ( keksa može i manje, zavisi koliko su šljive suve).
Ovu masu dok je još topla staviti na 1/2 lista veće oblande. Poravnjati i ostaviti da se hladi.
Svetli deo
U posudu staviti 200 gr šećera, 2 dcl vode i kuvati na vatri da se šećer istopi pa dodati 125 gr maslaca da se
istopi, pa dodati 250 gr kokosa ( kokos treba da je sitno mleven, kad se seku štanglice lakše se seku i rez je uredan.
Ako nije sitno mleven još ga malo samleti u električnoj seckalici)
Belu masu dok je još topla staviti preko tamne mase.
Istopiti 100 gr čokolade sa 4 kašike ulja i preliti kolač.
coolinarika.com