Jednostavna i ukusna poslastica za sve ljubitelje kokosa.
Sastojci
Kora
· 2 oblatne
Fil
· 250 g maslaca
· 250 g secera
· 2 vrecice vanila secera
· 150 ml vrhnja za kuhanje
· 300 g kokosa
Čokoladni preljev
· 200 g mlijcne cokolade
· 100 g maslaca
· 6 kasika ulja
Priprema
U serpu staviti vrhnje za kuhanje,secer,vanila secer i maslac i uz neprestano mijesanje otopiti na laganoj vatri. Dodati kokos i sve pomijesati da se sjedini.
Oblatne odrazati prema velicini tepsije(moja je 33x23 cm).
Staviti prvu oblatnu u tepsiju i preliti vruci fil preko oblatne.
Poklopiti drugom oblatnom
i dobro pritisnuti rukama da se spoji.
Za preljev otopiti na laganoj vatri cokoladu,maslac i ulje i preliti preko kolaca.
Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi ,i onda saviti u frizider da se dobro ohladi ,najbolje preko noci.
Ohladjen kolac sjeci na male kockice.
coolinarika.com