Maštovite varijante slatkih kuglica neizostavan su dio svake proslave.
Praline od čokolade u sebi skrivaju jezgru od suhoga voća i oraha, ne kvare se brzo pa ostatak pohranite u kutiju i sačuvajte za “slatke dane”
Sastojci
150 ml mlijeka
90 g šećera
1 Rum šećer Dolcela By Podravka
200 g oraha
100 g suhih smokava
100 g suhih šljiva
100 g maslaca
300 g čokolade
Priprema
U kipuće mlijeko dodajte šećer, rum šećer i prokuhajte.
Dodajte mljevene orahe, nasjeckane suhe smokve i šljive.
Smjesu dobro promiješajte i maknite s vatre. Nakon toga ju ohladite.
Maslac zagrijavajte tako dugo dok se ne prestane pjeniti.
Maknite s vatre i umiješajte čokoladu natrganu na kockice.
Rastopljenu čokoladu malo ohladite da dobijete potrebnu gustoću.
Malo čokolade ulijte u papirnate košarice, dodajte kuglicu napravljenu od smjese oraha i suhog voća.
Na kraju svaku košaricu
zalijte čokoladom i dobro ohladite.
Posluživanje
Praline poslužite ohlađene u ukrasnim košaricama.
Savjet
U smjesu od koje oblikujete kuglice možete dodati i bademe, lješnjake, kikiriki, suhe grožđice te usitnjene marelice.
coolinarika.com