Posna torta sa orasima i kokosom!


Za ovu tortu morate pripremiti prvo fil pa onda peći kore, pošto se kore filuju tople. Torta je predivna što duže stoji sve je ukusnija.

Sastojci
KORE:
12 kašika soka od paradaiza (sos paradaiz)
12 kašika šećera
12 kašika ulja
1 kašičica sode bikarbone
brašno po potrebi

FIL:
1/2 l vode
250 g šećera
6 kašika brašna (gustin)
3 kašike šećera
100g čokolade
2 kašike kakaoa


1 margarin
200g mljeveni oraha
200g kokosovog brašna

Dekoracija:
300 g šlag pjene
3dl kisele vode

Priprema
Skuvati prvo fil:
250g šećera pomiješat sa vodom i stavit da provri, kuvati 5 minuta. Dodati brašno pomiješano sa 3
kašike šećerai malo vode. Ukuvati kao puding, skinuti sa ringle zatim dodati čokoladu da se otopi, zatim kad nije skroz vrelo dodati margarin i dobro sjediniti.
Fil podijeliti na dva dijela u jedan dodati orahe u drugi kokosovo brašno.


KORE:
zamijesiti sve navedene sstojke. tijesto treba da bude mekano kao za pitu. Podijeliti tijesto na 5 dijelova, rastanjiti korice sa oklagijom i peći na prevrnutoj ouljenoj tepsiji. Ja sam stavljala masni papir. Kako je koja korica pečena dočekivati i mazati filom naizmjenično.
Kora+ fil od oraha + kora + fil od kokosa+ kora fil od oraha+ kora + fil od kokosa+ kora okolo šlag.
coolinarika.com