Posna kikiriki bajadera.


Kad hocete da igrate na sigurno-ovo je odlican posan kolacic.

Sastojci
potrebno:
300g secera
100ml vode
250g margarina
250g mlevenog keksa
100g istucanog pecenog kikirikija (neslanog, of course)
2 kasike kakaa


20ml ruma

za glazuru:
100g cokolade za kuvanje
1 kasika ulja
50g margarina

Priprema
Secer i vodu staviti da provre pa dodati markarin naseckan na kockice. Mesati dok se margarin ne istopi pa skloniti sa ringle i dodati keks, kikiriki, kakao i rum.
Lepo sjediniti i sipati u cetvrtasti kalup (otprilike 20×20cm-ja nemam takav nego stavim vakum foliju na manji posluzavnik, pa onda podignem jedan kraj folije i podmetnem rolnu kuhinjskog ubrusa a


foliju pricvrstim stipaljkama za rolnu).
Kad se malo prohladi i pocne da se steze preliti glazurom (otopiti cokoladu sa uljem na ringli ukljucenoj na 1, pa skloniti sa vatre i dodati listice margarina, te mesati dok se on ne istopi).
Ostaviti na sobnoj temperaturi da se glazura stegne (da ne bi pobelela).

Posluživanje
Ovaj moj na slici ima duplu glazuru jer mi je prva pobelela (zajedno sam topila cokoladu i margarin, a kasnije su me iskusnije domacice posavetovala da radim kao sto sam gore napisala) pa sam preko sipala i malo one obicne (3 kasike ulja na 100g cokolade) koja mi je ostala od drugog kolaca.
coolinarika.com