Posna pita sa sampinjonima.


Za sve koji vole ovakvu kombinaciju, jedna lagana i ukusna pita.

Sastojci
500 g kora za pitu
400 g sampinjona
1 praziluk/ poriluk/
malo ulja
po zelji biber, so ili vegeta
100 g posnog biljnog kackavalja

Preliv:
1 dl vode
1 dl ulja


1/2 kesice praska za pecivo

Priprema
1.
Oprane, ociscene i iseckane sampinjone
prodinstati zajedno sa iseckanim prazilukom
na malo ulja.Zaciniti po ukusu,
skloniti sa ringle i umesati 100 g
narendanog biljnog kackavalja.
2.
Pripremiti preliv tako sto ce te
prokuvati vodu i ulje, prohladiti i
dodati prasak za pecivo.
3.
Podmazati pleh uljem i slagati pitu.
Po tri kore prskati prelivom, a na trecu


na jednom kraju rasporediti fil i uviti rolat.
Tako uraditi sa svim korama.
4.
Zaseci pitu na kocke i preliti prelivom
koji vam je ostao od kora.
5.
Zagrejati rernu na 200 stepeni i ispeci
pitu da bude rumena.
6.
Izvaditi je iz rerne, prekriti suvom krpom
i ostaviti 30 minuta da se prohladi. Iseci kocke i sluziti.

Posluživanje
Ova pita je dobra i topla i hladna, ako ostane.
coolinarika.com