MIMOZA!.


Odličan blagdansko-svakodnevni kolač.
Savrsenstvo bez mane.

Sastojci
Kore:
250 grama maslaca ili margarina
125 grama šećera u prahu
1/2 vrećice praška za pecivo
4 žumanjka
4-5 žlica kiselog vrhnja
500 grama brašna korica od limuna

Krema:
1/2 l mlijeka
5 žlica brašna
200 grama šećera u prahu


200 grama maslaca ili margarina
rum, ili limunov sok
džem od višnje (ili neki sličan)

Priprema
Od svih sastojaka zamjesite prhko tijesto i ostavite ga da se malo odmori. Razvaljajte četiri kore otprilike 25x35 cm, te pecite na pek papiru na 170 stupnjeva dok ne počnu dobivati laganu boju po rubovima, tad su pečene.
Za kremu zakuhajte polovicu mlijeka sa šećerom, a u ostalu polovicu izmješajte sa brašnom pa zakuhajte u kipuće mlijeko i kuhajte dok se ne zgusne. Margarin sobne temperature izmiksajte pa


dodajte žlicu po žlicu miksajući u ohlađenu kremu.
Dodajte malo ruma i limunove korice za aromu. Na podlogu stavite prvu koru pa je tanko premažite džemom. Na džem stavite drugu koru na koju stavite kremu.
Na kremu stavite treću koru, pa džem i na kraju koru. Lagano pritisnite i ostavite da se sve dobro stisne i poveže te da se džem malo upije u kore.
coolinarika.com