KREMASTE KAKAO KOCKE.


A uz to još i jednostavne i brze za napraviti i jako ukusne.

Sastojci
za biskvit
6 kom bjelanaca
6 kašika šećera
3 kašike brašna
40 g kakaa
1 kašikica praška za pecivo

za fil
6 dl mlijeka
6 kom žumanaca
10 kašika šećera
1 puding vanilija burbon (ili obični i 1 vanilin burbon šećer)


3 kašike brašna
250 g margarina

i još
5 dl slatke pavlake za šlag
1 dl malo zaslađenog toplog mlijeka za poprskati biskvit

Priprema
Odvojiti žumanca od bjelanaca. Bjelanca umutiti u čvrst snijeg, postepeno dodaavati šećer i mutiti neprekidno da se žećer istopi.
Pomiješati brašno prašak za pecivo i kakao pa umiješati u umušena bjelanca polako, kašikom tako da masa ostane čvrsta, bitno je samo polako miješati. Sipati u pleh od el. šporeta malo podnazan uljem ili obložen papirom za pečenje. Peći na 180 C 10-ak minuta i ostaviti da se ohladi.


Od mlijeka odvojiti malo pa razmutiti puding, brašno i žumanca, ostatak mlijeka i šećer staviti da kuva pa kad prokuva sipati puding i miješati da se malo zgusne. Ostaviti da se hladi i povremeno promiješati.

Margarin umutiti pjenasto, dobro umutiti i ohlađen puding pa pomalo dodavati u margarin i mutiti neprekidnoda se masa sjedini.
Prokuvati mlijeko i šećer i ohladiti, preliti biskvit, po želji se može napraviti i više preliva.
Ohlađen biskvit premazati kremom, umutiti slatku pavlaku i premazati preko kreme, obilno posuti kakaom i ostaviti da se dobro ohladi.
coolinarika.com