JASTUČIĆI.



Riječju.. oduševljena.
Sve mi je omiljeniji kolač jer je tako jednostavan za napravit,a nije ni skup.

SASTOJCI
Biskvit
• 5j aja
• 220 g brašna
• 180 g šećera
• 1 žličica praška za pecivo
• 125 ml ulja
• 3 žlice kakaa


• 125 ml vode

Krema
• 500 g svježeg kravljeg sira
• 1 vrećica pudinga od vanilije (prašak)
• 100 g šećera u prahu

PRIPREMA
Biskvit
Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke pjenasto miksati sa 90 g šećera, miksajući dodati vodu i ulje.
Bjelanjke istući u čvrsti snijeg te dodati ostatak šećera (90g) i dobro izmiksati. Drvenom kašikom bjelanjke lagano umiješati u smjesu od žumanjaka.


Brašno, prašak za pečenje i kakao izmiješati i dodati u smjesu od jaja i sve nježno promiješati.
Kalup nauljiti ili obložiti papirom za pečenje, položiti bisvkit i izgladiti površinu.

Kreme
U zdjelu staviti kravlji sir, puding od vanilije i šećer te sve izmiksati u glatku kremu.
Uzmite tuljac za ukrašavanje torti ili vrećicu (kojoj će te odrezati vrh) napunite kremom i pravite na biskvitu kvadratiće od sira.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva od 30 - 35min.
PS:
Veličina pleha 30x20.coolinarika.com