Palačinke s tisuću rupa, prelivene medom, uz šalicu čaja... savršeno!
Marokanske palačinke Baghrir
Sastojci
1 čaša (2,5 dl) sitnog (bebi) grisa- 250 g
½ čaše brašna- 100 g
2 čaše tople vode- ½ l
1 žlica suhog kvasca
1 žličica praška za pecivo
1 žlica šećera
prstohvat soli
Priprema
1.
Sve suhe sastojke staviti u blender, preliti toplom vodom i mutiti oko 5 minuta.
Smjesu izliti u posudu, pokriti i ostaviti stajati 60 minuta.
2.
Tavu premazati maslacem, uliti oko ½ dl smjese i peći na laganoj vatri oko 2-3 minute. Na površini tijesta se najprije stvore mjehurići, zatim male rupice. Palačinka je pečena kad je površina suha i
spužvasta. Druga strana palačinke se ne peče.
3.
Palačinke slagati na kuhinjski ubrus. Poslužiti ih prelivene medom.
Količina je dovoljna za 15 palačinki promjera 15 cm.
coolinarika.com