ČOKOLADNO-VOĆNI UŽITAK.


Ovo morate, ali morate probati… sočno, čokoladno…slasno
Divna sočna ljepotica!

Sastojci
Biskvit:
6 žumanjaka
6 žlica šećera
1vanilin šećer
1 dcl mlijeka
1 dcl ulja
6 žlica čokolade u prahu
½ praška za pecivo
6 žlica brašna
6 bjelanjaka

Čokoladni preljev/krema:
4 dcl slatkog vrhnja


25 dkg čokolade za kuhanje

Voćni topping:
10 dkg šećera u prahu
40 dkg malina ili kupina ili voća po želji
1 vrećica preljeva za torte (po želji)

Priprema
Biskvit:
Pjenasto izmiješati žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati mlijeko, ulje, čokoladu u prahu i brašno s praškom za pecivo. U smjesu lagano umiješati čvrsti snijeg od bjelanjaka. Peći na 180 stupnjeva. Ostaviti biskvit u kalupu.

Čokoladni preljev/krema
Zagrijati slatko vrhnje na laganoj vatri (ne smije zavrijeti). Dodati mu čokoladu za kuhanje.


Još mlaki biskvit preliti s toplim čokoladnim preljevom. (dio će se upiti u biskvit a dio ostati kao sloj kreme). Na ohlađeni preljev (prije će vam se preljev stisnuti ako stavite tortu u frižider - naravno s prije ohlađenim preljevom na sobnoj temperaturi) staviti voćni topping.

Voćni topping:
Voće (može i smrznuto) izmiješati sa šećerom i prokuhati tako da se zgusne ali i da voće još ostane cijelo. Pustiti da se prohladi i preliti na čokoladni sloj kreme. Ako želite da je voćni topping čvrst i da ne curi dok se reže dodajte 1 vrećicu preljeva za torte, no tada morate još topli topping preliti preko kreme.
coolinarika.com
Filed under  |