ČOKO LJEŠNJAK TORTA



Sjajna torta. Ne zna se da li je lepša za videti ili za probati!

SASTOJCI
• 5 bjelanjaka
• 5 žlica šećera ( 7 dag )
• 4 žlice brašna ( 4 dag)
• 5 žlica grubo mljevenih lješnjaka ( prethodno pečeni i oguljeni)
• 5 dag otopljenog margarina
• 1/2 praška za pecivo
• i još 1,5 dcl cedevite za natopiti biskvit

KREMA
• 5 dcl mlijeka
• 5 žumanjaka
• 1 puding od vanilije ( ili 3 žlice gustina)
• 15 dag šećera


• 1 vrećica želatine
• 5 dcl slatkog vrhnja
• 1 kremfix ili šlagfix

I JOŠ
• 5 dag mliječne čokolade
• 5 dag mljevenih lješnjaka (pečenih i oguljenih)
• oko 3 dag bijele čokolade

PRIPREMA
1. Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg.
2. Dodati šećer, pa još dobro umutiti, a onda dodavati ostale sastojke uz lagano miksanje.
3. Smjesu izliti u pripremljemi kalup (26 ) i peći na 180c oko 15 min.-20 min.
4. Pečeni biskvit natopiti pripremljenom cedevitom, a može i mlakim mlijekom.
5. Za kremu odvojiti par žlica mlijeka da se umute žumanjci i puding i da se dobije fina smjesa.
6. Ostatak mlijeka staviti da kuha skupa sa šećerom pa kad provre skuhati kremu uz stalno mješanje.


7. U kremu dodati želatinu pripremljenu prema uputi, pa je podjeliti na dva djela.
8. U jedan dio vruće kreme dodati mliječnu čokoladu ( ja sam stavila iz Lidla sa lješnjacima ) i lješnjake.
9. U drugi dio ohlađene kreme sam dodala sitno nasjekanu bijelu čokoladu.
10. Umutiti slatko vrhnje uz dodatak kremifksa pa ga dodati pola u jedan dio ohlađene kreme, pola u drugi.
11. Premazati biskvit tamnom pa svijetlom kremom i dobro ohladiti.Ukrasiti po želji.

Posluživanje
Zaboravila sam napomenuti da je torta malo slađa, pa tko ne voli slobodno može smajiti šećer u kremi :)
coolinarika.com
Filed under  |