Dadoh joj ovo ime,jer sam tortu pravila onako iz glave,......
UKUS KOJI SE PAMTI.
Sastojci
oko 200 gr keksa petit
čokladno mleko za natapanje keksa
5 dc slatke pavlake,50 gr maslaca
400 gr čokolade za kuvanje
6
većih banana
200 gr šlaga u prahu
1-1,5 dc čokoladnog mleka za šlag
Priprema
1.
prvo skuvati ganaš krem od 5 dc pavlake i 400 gr čokolade tako što to treba staviti da sve lagano provri (ne na jakoj temperaturi ,kod mene je na 2) čim provri skloniti sa strane i dodati 50 gr maslaca,mešati da se lepo izjednači sve dok nema grudvica staviti da se hladi negde otprilike 2 sata,(gustina treba da bude otprilike kao gušći pekmez).
2.
uzeti tacnu dimenzije 13X32,umakati keks u čokoladno mleko,ganaš krem podeliti da imate za filovati 2 puta stim da ostavite malo ako želite za glazuru,znači keks,pa krem,banane iseću po dužini na tri dela i ređati preko kreme ,malo ih utisniti u kremu, pa onda šlag(umutiti 200 gr šlaga sa čokoladnim mlekom),opet red
keksa umočenih u čokoladno mleko,krema,banane,šlag i po želji glazura .
Posluživanje
izgleda malo komplikovano,ali verujte mi da nije,veoma brzo se napravi,i što je najvažnije ukusno,..........
coolinarika.com