PLAZMA TORTA. 15 MIN!



Ovu tortu pravim godinama… Mislim da sam prvo nju napravila pa tek onda prohodala ;))
Sve u svemu… Na brzaka, bez pečenja, recept star 100 god, zapravo 40 koliko već živi plazma i "Bambi"...

Sastojci
· 1 kom (250 gr)margarina
· 2 kutije (600 gr) mlevenog plazma keksa
· 200 gr (ja stavim i manje)šećera u prahu
· 4jaja
· 150 gr (ja sam imala i višemlevenih lešnika
· 2 dl gaziranog soka od pomorandže (ja sam stavila Fantu)


· po želji slatke pavlake (šlag)

Priprema
U jednu veliki činiju (jer ovo je stvarno velika masa…ipak idu 2 kutije keksa) umešati sve sastojke pa polako dolivajte sok od pomorandže (u ovom slučaju Fantu).
Mešajte rukama dok se svi sastojci dobro ne sjedine i po potrebi dodati još soka (Treba biti gusta masa, a opet ne pregusta i nikako ne presuva…tako da je možete fino oblikovati…Mislim da je 2 dl fante sasvim ok!! Pišem ovako nakaradno jer ja maltene napamet pravim po osećaju, pa onda malo gricnem…test proba, pa dodam šta mi fali…Možda će čak nekome biti preslatka pa zato kažem, treba probati i po ukusu dodavati sastojke…)
Na okrugli kalup ili koji god…možete praviti razne oblike (ja sam koristila Dr.Oetker sa krugom) rasporedite masu.
Umutiti slatke pavlake koliko


vam je volja pa premazati preko torte!
Ja sam odvojila mali deo pavlake i u nju dodala malo istopljene čokolade pa sam preko torte prvo prelila beli deo pa onda malo tog čokoladnog ;)) a preko sam posula seckanim lešnicima!
coolinarika.com
Filed under  |