Meke kao pamuk.
Sastojci
2 jaja
2 dcl ulja
3 dcl mleka
1 kašika suvog kvasca
100 gr šećera
oko 700 gr brašna
Za fil:
džem od šljiva
Za sirup:
200 gr šećera
3 dcl vode
Za posipanje kiflica:
100 gr kokosa
Priprema
1.
U 3 dl mlakog mleka staviti kašiku suvog kvasca i 100 g šećera. Da stane pa dodati 2 jajeta, 2 dl ulja i brašnom zamesiti testo.
2.
Testo dobro izraditi i ostaviti da nadođe. Kad testo nadođe, podeliti na pet delova. Svaki deo razvaljati u krug i isečemo na 8 trouglova. Na svaki trougao testa staviti kašičicu džema i uviti u kiflicu. Tako uraditi sa svim delovima testa.
3.
Kiflice ostaviti da stanu 15 minuta i peći na 200 stepeni dok blago ne porumene.
4.
U medjuvremenu skuvati sirup: U posudu staviti šećer i vodu i kuvati 4-5 minuta od vremena kad proključa. Pečene kiflice tople uvaljivati u topao sirup (kiflice ne da stoje u sirupu samo provući kroz sirup sa jedne i druge strane) pa posuti kokosom.
5.
Kiflice više dana ostaju mekane.
coolinarika.com