Pakleno dobra torta



Sastojci
Podloga:
115 g maslaca
400 g mljevenog integralnog butterkeksa
2 dcl hladne,crne,jake nezaslađene kave
2 velike žlice ruma
3 velike žlice šećera

Krema
2 manja ili jedno veće jaje
100 g šećera
1 vrećica vanil šećera
4 dcl vrhnja za šlag
500 g sira mascarponea


3 šake crvenih ribizla sa malo šećera
2 vrećice bijele želatine

Ganache krema:
2 dcl vrhnja za šlag
200 g mliječne čokolade

_*Još…*_
šaka crvenih ribizla za ukras

Priprema
1.
Samljeti integralne butterkekse
2.
Pomiješati ih sa šećerom i preliti otopljenim maslacem i jakom, crnom, nezaslađenom hladnom kavom
3.
Sve dobro sjediniti
4.
Kalup za torte (promjera 24 cm) obložiti najlon folijom
5.
Smjesu od keksa, maslaca i kave dobro utisnuti u kalup i lijepo je poravnati
Krema:
6.
Umutiti čvrsti šlag
7.
Jaja, šećer i vanil šećer dobro umutiti dok vidno ne narastu
8.
Dodati im čvrsti šlag i sir mascarpone
9.
Sve lagano miješati da se dobro sjedini
10.
Pripremiti želatinu (ako želite čvršću kremu dodajete 3 vrećice bijele želatine umjesto 2) po uputama na vrećici
11.
U bijelu želatinu koju smo pripremili dodajemo žlicu, dvije kreme i promiješamo kako bi se krema i želatina povezale
12.
Želatinu sa dvije žlice kreme dodajemo u preostalu kremu i dobro sjedinimo
13.
Na kraju u kremu stavljamo crvene ribizle u koje smo stavili 2 žlice šećera i


žlicom malo promiješamo da prošaraju kremu
14.
Kremu ravnomjerno rasporedimo preko podloge od keksa
15.
Fino je zagladimo i stavljamo u frižider na hlađenje
16.
Dok se torta hladi pripremamo ganache kremu koju ćemo preliti preko torte
Ganache krema:
17.
Vrhnje za šlag zagrijemo do vrenja i prelijemo preko mliječne čokolade koju smo prethodno natrgali na komadiće
18.
Miješati dok se čokolada ne otopi
19.
Pustiti da se ohladi na sobnoj temperaturi pa preliti preko torte
20.
Sve skupa pustiti u frižideru da se hladi preko noći
21.
Ujutro ukrasiti crvenim ribizlima, servirati i uživati
coolinarika.com
Filed under  | 

PREPORUČUJEMO DA POGLEDATE:

  • ČOKOLADNA KEKS TORTA.Srećom, vrlo jednostavna…Jednostavna je, i brzo se složi.SASTOJCI• oko 1 kg pti ber keksa• 7 jaja• 280 gr šećera• 100 gr čokolade za kuvanje• 125 gr m… Saznaj više
  • Rozen Torta.(sa detaljnim postupkom za pravljenje kora)Kolac mog djetinjstva.SASTOJCIZa kore• 100 g putera• 2 jaja• 4 kafene soljice (4 dl)mleko• 1 kasicica soda … Saznaj više
  • SLADOLEDNA VIENETTA.Prekrasna i jako ukusna torta.SastojciZA 1. BISKVIT10 bjelanjaka10 kasika ravnih secera10 kasika brasnaZA 2. BISKVIT5 bjelanjaka5 kasika secera5 kasik… Saznaj više
  • Jafa torta.ČISTO ODUŠEVLJENJE KOD SVIH KOJI SU JE PROBALI. NOVA JAFA TORTA BEZ PEČENJA.Ukusna, nepečena torta sa malinama ili nekim drugim voćem, po želji!Sastoj… Saznaj više
  • TORTA OD JAGODA.Evo moje najdraže torte od jagoda. Biskvit je jako ljep i lagan, nema previše kreme a dominira miris i okus jagoda!SASTOJCIBiskvit• 5 jaja• 200g šećer… Saznaj više
  • BRZA SLADOLED TORTA SA MALINAMA I KOKOSOM.Savrsena tortica za ljetne dane. Kakvog je okusa, to morate sami dozivjeti.SASTOJCI500-600 g sladoleda od vanilije (domaceg ili kupljeno gotovog)125 m… Saznaj više
  • BRZA KEKS TORTA SA JOGURTOM I VIŠNJAMA!Najbolje od svega je što vam za ovu brzu tortu ne treba ni mikser, ni kuharsko umjeće a ni puno para. Dakle, torta pun pogodak. Kada vam dolaze iznena… Saznaj više
  • TORTA BELLA.BRZA LETNJA LAGANA TORTICA.Savrsena je i po izgledu i po ukusu.Vazdušasti, prozračni biskvit od kokosa i malina uronjen u laganu kremu od grčkog jogur… Saznaj više
  • KINDER TORTA SA KREM BANANICAMA.Torta je veoma ukusna i brzo se sprema!Za koru:10 belanaca10 kašika šećera6 kašika brašna1 kašika ulja200 g oraha200 g eurokremaZa fil:10 žumanaca200 … Saznaj više
  • Marshmallow fondant.Nova masa za oblaganje i dekorisanje.Savršen fondant fin i lijep za raditi s njim.Sastojci250 gr marshmallow-bijeli500 gr secera u prahu1,5 kasike vod… Saznaj više