MIKADO KOCKE



Diskretan ukus kafe osvojice vas u ovim finim kockicama…za popodnevno druzenje uz kafu ili caj.:)

SASTOJCI
Kora
• 5 belanaca
• 5 kasika secera
• 3 zumanca
• 1 ravna kasika brasna
• 1 kasicica kakaa
• 9 kasika mlevenih oraha

Fil
• 6 kasika skuvane kafe
• 2 kasike secera
• 2 zumanca
• 1 kasika brasna
• 1 vanilin secer


• 150 g maslaca
• 1 stangla cokolade ( 20 g)

Fondan
• 125 g secera u prahu
• 5-6 kasicica vruce vode
• 1/4 kasicice nes kafe
• 1 kasicica limunovog soka
• 1 kasicica ulja

PRIPREMA
Umutiti penu od 5 belanaca, dodati postepeno secer, zumanca, i ostale sastojke. Smesu sipati u veliki pleh 30×40 cm oblozen masnim papirom.
Ispeci koru u prethodno zagrejanoj pecnici, na 200 C oko 15-20 minuta.
Ohladjenu koru iseci na tri trake.
Izmesati 6 kasika ohladjene jake crne kafe sa zumancima, secerom i brasnom.
Skuvati krem, ako je pregusto dodati jos malo skuvane kafe.
Ohladjeni krem izmesati sa rastopljenom cokoladom i maslacem.
Po zelji zasladiti sa jos malo secera u prahu.
Pripremljenim kremom filovati kore, fil rasporediti na dve kore, trecu ne treba premazivati kremom.


Preko trece kore preliti pripremljeni fondan sa nes kafom.
Kad se fondan stegne ( ali ne sasvim), iseci na kocke i dekorisati istopljenom cokoladom.,
Fondan – umutiti secer u prahu sa vrucom vodom ( postepeno dodavati vodu u kojoj smo rastvorili malo nes kafe), i na kraju dodati po kasicicu limunovog soka i ulja.
Fondan mutiti dok masa ne postane ujednacena i glatka.

Posluživanje
Kolac sa fondan glazurom treba seci nozem koji smo na kratko potopili u vrucu vodu, i to je najbolje uciniti pre nego sto se fondan sasvim stegne, da ne bi pucao.
Gotove kockice staviti u papirnate korpice
coolinarika.com

PREPORUČUJEMO DA POGLEDATE:

  • "NO FAIL" SAMPITA."No fail" zato sto ne moze da ne uspe. Za mene Sampita mora da zadovolji dva uslova: na prvom mestu da bude bezbedna za jelo (bez Salmonella i drugih … Saznaj više
  • BRONHI KOCKEKolač koji iziskuje svu vašu pažnju i nježnost.Imala sam bazni recept za Bronhi koji se radi ili kao torta promjera 26cm ili kao kocke 20×30cm. Sa par… Saznaj više
  • JEDNOSTAVNI KOLAC SA NARANDZOM I COKOLADOMKo voli suve kolace sa ukusom narandze i cokolade, moze da prodje. Lako se pravi.SASTOJCI• 200 gr ostrog brasna• 170 gr secera• 3 jaja• 1 casa jogurta… Saznaj više
  • CRNA PITA. GOTOVA ZA POLA SATA!Vrlo je izdašna, sočna i obično u kući bi imali sve potrebne namirnice.Sastojci· 40 dkg brašna· 40 dkg šećera · 15 dkg masti ili margarina· 4 dkg kaka… Saznaj više
  • PITA SA JABUKAMA. SOČNIJA OD DRUGI A OKUS FANTAZIJA!JEDNOM RJEČJU SAVRŠENA A TAKO JEDNOSTAVAN RECEPT.Ovaj recept je od moje nane, pravim ga cesto i uvjek ispadne dobar.Sastojci1/2 kg kora za baklavu1 kg… Saznaj više
  • CRNA ČOKO KRALJICA!I po sastavu i po izgledu jeste kraljica. Osvojila me na prvi pogledSastojciTamni biskvit· 5 bjelanjaka· 6 žlica šećera· 4 žlice ulja· 4 žlice glatkog… Saznaj više
  • BRZOPOTEZNA KREMPITA. ČUDO JEDNO!Ovo je nešto najbolje što sam napravila i probala, i svima preporučujem!Sastojci za kremu1,1 l mlijeka4 kom krupnih jaja200 gr secera3-5 vanilija200 g… Saznaj više
  • MRVIČASTA ČOKO PITAŠto vam reći o ovome kolaču..veliki sam štovatelj pita od prhkog tijesta,još kada su pri tom čokoladne u kombinaciji sa lješnjacima,nema boljeSASTOJCI… Saznaj više
  • NAJBOLJA BAKLAVA OD KEKSA I ORAHA.OVAJ UŽITAK SE ZAISTA NE MOŽE OPISATI.Zna se da je samo jedna prava baklava ona sa što više oraha i što slađa, ali moji ukućani je ne vole tako da ja … Saznaj više
  • E U R O!Tko voli kremaste kolače, a osim toga još i lješnjake s čoko glazurom ….Sastojcibiskvit· 10 dkg sjeckani prženi lješnjak· 7 bjelanjaka· 15 dk gšećera·… Saznaj više