E U R O!


Tko voli kremaste kolače, a osim toga još i lješnjake s čoko glazurom ….

Sastojci
biskvit
· 10 dkg sjeckani prženi lješnjak
· 7 bjelanjaka
· 15 dk gšećera
· 1 dlulja
· 7 žlica brašna
· 1 prašak za pecivo

Krema
· 7 žumanjaka
· 7 dl mlijeka
· 7 žlica šećera


· 2 vrećice puding od vanilije
· 250 g maslaca ili margarina

glazura
· 20 dkg čokolade
· 10 dkg maslaca
· malo ulja

i još
· 1 nutela
· 20 dkg pettit beure keksa

Priprema
Na lim za pečenje 30×40 stavi pek papir i na njega rasporedi ravnomjerno lješnjake.
Ulupaj čvrsti snijeg od bjelanjka i šećera, zatim dodaj ulje, te na kraju lagano kuhačom umiješaj brašno s pp.
Stavi peći u zagrijanu rernu na 180 C 15 minuta.
Kada je biskvit ispečen okreni da lješnjaci budu gore, te premaži nutelom.
Kekse umoči u vruće mlijeko, te složi preko nutele.


Skuhaj kremu, te u hladno dodaj izrađeni maslac, te ju premaži po keksima.
odozo glazura ili tko voli šlag.

SAMO DA NAPOMENEM: ovaj put sam u kremu dodala 10 dkg maslaca i 2 dl slatkog vrhnja..........
meni savršena kombinacija, pogotovo ako kolač ne mora stajati više dana.

Posluživanje
meni je osobno bolja glazura, ali tko voli više šlag može i njega stavit umjesto glazure.
ovaj put sam skuhala kremu kako piše i u gotovu kremu sam dodala 250 g čokolade s 50% kakaa, oko 100g maslaca i na kraju 350 ml vrhnja .......... krema je nešto posebno.
coolinarika.com