CRVENA MAĐARICA



Varijacije na ovu temu sa korama su neograničene.Moglo bi se tu svašta dodavat,samo kad mašta proradi.Tko voli višnje i čokoladu ovo je slastica za njega.
Osviježavajuć je, korama ne daje težinu teške kreme,a čokolada na kraju a šta se tu treba više reć... trebalo bi probat sa jagodama, eto tu je još jedna ideja...

Sastojci Tijesto
· 50 dag brašna
· 25 dag maslaca
· 10 dag šećera
· 1 prašak za pecivo
· 1 vanilija šećer sol
· 2 jaja
· pola kiselog vrhnja

Nadijev
Tegla višanja
2 dcl sirupa od višnje
1dcl višnjevače
2 pudinga od vanilije
8 žlica šećera cimet,
7 dag maslaca glazura


20dag čokolade
2 žlice mlijeka
7 dag margarina

Priprema
U prosijano brašno dodati maslac rukama ga povezati sa brašnom.
Dodati prašak za pecivo,sol šećer promiješati.
Napraviti udubljenje i staviti jaja.
Izmiksati spiralnim nastavcima,dodati vrhnje i izraditi meko tijesto.
Izvaditi iz zdijele i lagano izraditi rukom.
Neka odstoji pola sata.
Podijeliti na četiri dijela,ja izvažem svaku lopticu da mi kore mudu jednake debljine.
Izmjeriti dužinu i širinu tepsije,razvaljati tanko staviti masni papair na obrnutu stranu tepsije i peći na 170°C.

Kore peći par minuta,moraju ostati svijetle.
Nadjev:Cijeli sadržaj iz tegle višanja istrest u teću.
Dodati još 2dcl vode ,ili sirupa od višnje, ili što god i promiješati.
Odvaditi 1 dcl tekućine od


višanja u drugu zdijelu.
2 pudinga od vaniljie promiješati smijesu bez grudvica.
Štapnim mikserom višnje i sok dobro izmiksati u gustu smijesu bez komadića višnje.
Kuhati do vrenja.Uliti promiješani puding i brzo miješati dok se sve ne želira. Dodati šećer.
U još vruće dodati maslac,da bude kremasto. U mlako dodati višnjevaču.
Mlako stavljati po korama. Ne gornju koru staviti neku manju tepsiju i blago pritisnuti.
Neka tako stoji neko vrijeme,dok de kore povežu sa kremom.
Glazura:Na pari otopiti čokoladu,dodati 2 žlice mlijeka i margarin.Staviti u frižider dok se čokolada ne stisne.
Ne treba bit stalno u frižideru,meni uvakvi kolači sa korama su lipši kad stoje van.Ali to je stvar ukusa.
coolinarika.com

PREPORUČUJEMO DA POGLEDATE:

  • PITA SA JABUKAMA. SOČNIJA OD DRUGI A OKUS FANTAZIJA!JEDNOM RJEČJU SAVRŠENA A TAKO JEDNOSTAVAN RECEPT.Ovaj recept je od moje nane, pravim ga cesto i uvjek ispadne dobar.Sastojci1/2 kg kora za baklavu1 kg… Saznaj više
  • BRONHI KOCKEKolač koji iziskuje svu vašu pažnju i nježnost.Imala sam bazni recept za Bronhi koji se radi ili kao torta promjera 26cm ili kao kocke 20×30cm. Sa par… Saznaj više
  • "NO FAIL" SAMPITA."No fail" zato sto ne moze da ne uspe. Za mene Sampita mora da zadovolji dva uslova: na prvom mestu da bude bezbedna za jelo (bez Salmonella i drugih … Saznaj više
  • BRZOPOTEZNA KREMPITA. ČUDO JEDNO!Ovo je nešto najbolje što sam napravila i probala, i svima preporučujem!Sastojci za kremu1,1 l mlijeka4 kom krupnih jaja200 gr secera3-5 vanilija200 g… Saznaj više
  • CRNA PITA. GOTOVA ZA POLA SATA!Vrlo je izdašna, sočna i obično u kući bi imali sve potrebne namirnice.Sastojci· 40 dkg brašna· 40 dkg šećera · 15 dkg masti ili margarina· 4 dkg kaka… Saznaj više
  • NAJBOLJA BAKLAVA OD KEKSA I ORAHA.OVAJ UŽITAK SE ZAISTA NE MOŽE OPISATI.Zna se da je samo jedna prava baklava ona sa što više oraha i što slađa, ali moji ukućani je ne vole tako da ja … Saznaj više
  • GABRIELA KOLAČPrrrrhke beze kore sa orasima, fantastična kuhana krema, i užitak kakav niste dugo osjetili. Vjerujte mi, morat ćete stavljati lokot na frižiderSastoj… Saznaj više
  • CRNA ČOKO KRALJICA!I po sastavu i po izgledu jeste kraljica. Osvojila me na prvi pogledSastojciTamni biskvit· 5 bjelanjaka· 6 žlica šećera· 4 žlice ulja· 4 žlice glatkog… Saznaj više
  • JEDNOSTAVNI KOLAC SA NARANDZOM I COKOLADOMKo voli suve kolace sa ukusom narandze i cokolade, moze da prodje. Lako se pravi.SASTOJCI• 200 gr ostrog brasna• 170 gr secera• 3 jaja• 1 casa jogurta… Saznaj više
  • E U R O!Tko voli kremaste kolače, a osim toga još i lješnjake s čoko glazurom ….Sastojcibiskvit· 10 dkg sjeckani prženi lješnjak· 7 bjelanjaka· 15 dk gšećera·… Saznaj više