Torta je predivna i preukusna!
Sastojci
Podloga
· 250 gr Mc’Vities digestive keksa
· 100 gr masla
· 2 žlice ruma
· 1 žličica cimeta
Prva krema
· 6 dcl mlijeka
· 6 žlica gustina/brašna
· 4 žlice šećera
· 125 grmasla
Druga krema
· 300 gr dark čokolade
· 1/2 l slatkog vrhnja
· 150 grlješnjaka
Priprema
Za podlogu kekse samljeti, staviti u zdjelu, dodati na listiće narezano hladno maslo, rum i cimet. Prstima izmrviti i pomiješati masu, i utisnuti je u kalup, ili možete staviti samo obruč od kalupa za torte na podlogu na koju ćete poslužiti tortu.
Staviti u frižider. Skuhati prvu kremu: u 1 dcl mlijeka pjenjačom razmutiti gustin i šećer, ostatak mlijeka staviti kuhati.
Kada mlijeko provrije, polagano mu dodavati smjesu i miješati pjenjačom dok se ne zgusne.
Zatim ugasiti, i u još toplu dodati maslo i dobro izmiksati.
Odmah će se napraviti fina bijela krema!
Uliti je na podlogu od keksiju.
Za drugu kremu slatko
vrhnje zakipiti, ugasiti i umiješati izlomljenu čokoladu, i miješati dok se ne otopi.
Zatim je odmah izliti na već toplu bijelu kremu.
Lješnjake popeći u tavi da puste miris, zatim ih grubo nasjeckati.
Tortu staviti u frižider, pa kad se krema malo stisne, posuti po njoj lješnjake.
Tortu je najbolje napraviti dan prije!
coolinarika.com