IDEALNA ZA TOPLE DANE, GOTOVA ZA 20 MINUTA.
Sastojci
600 ml mlijeka
2 pudinga od vanilije
200 gr margarina
5 kašika šećera
100 gr šećera u prahu
4 banane
200 gr petit keksa
200 gr žele bonbona
100 gr kokosovog brašna
1/2 limuna
i još:
po želji vrhnje za šlag,šlag krema ili pjena
Priprema
U šerpu sipamo 500 ml mlijeka i 5 kašika šećera, pa kad prokuha dodamo prašak za puding, koji smo sjedinili sa 100 ml mlijeka. Kada puding dobije potrebnu gustinu, maknemo sa šporeta i ostavimo da se ohladi. U ohlađen puding dodamo margarin izmiksan sa prah šećerom. Sve dobro izmiksamo. Žele bombone isječemo na parčad, petit kekse izlomimo. U puding dodamo sjeckane banane (koje pokapamo sa malo limunovog soka) i kokosovo brašno.
Kremi dodamo i
žele bombone i izlomljeni petit, pa sve dobro sjedinimo. Dobivenu masu izručimo u kalup obložen folijom, pa ostavimo u frižider da se stegne.
Kad se torta stegne, izručimo na tacnu.
Umutimo vrhnje za šlag ili šlag pjenu, pa premažemo cijelu tortu
Gotovu tortu rezati na parčad
coolinarika.com