Za kore:
12 belanaca
12 kašika šećera
6 kašika brašna
6 kašika griza
Za preliv:
3 dl mleka
2 kašike šećera
Za fil I:
12 žumanaca
7 dl mleka
2 kesice pudinga od vanile
200 g šećera u prahu
250 g margarina ili putera
200 g mleka u prahu
Za fil II:
2 dl mleka
100 g šećera u prahu
100 g šlaga,jaje
150 g mlevene plazme
Za fil III:
200 g šlaga
2 dl mleko
Priprema:
Kore: Umutiti 4 belanaca sa 4 kašike šećera dodati 2 kašike brašna i 2 kašike griza. Ovako ispeći tri kore. Peći na 180 C oko 20 minuta. Ispečene kore preliti vrelim mlekom pomešanim sa šećerom. Fi l I: Umutiti 12 žumanaca sa 2 dl mleka i dodati 2 pudinga. Preostalo mleko (5 dl) ostaviti da proključa, pa zakuvati pripremljenom smesom sa žumancima i pudingom.
Kada se fil zgusnuo skloniti ga sa vatre i ostaviti da se ohladi. U ohlađeni fil dodati umućen margrin sa šećerom u prahu i 200 g i mleka u prahu sve zajedno dobro sjediniti. Fil II: Umutiti 100 g
šlaga sa 2 dl mleka i 100 g šećera u prahu pa dodati 150 g mleveni plazma keks. Fil III: Umutiti 200 g šlaga sa 2 dl mleka. Finalni postupak: Tortu filovati na sledeći način: Kora, fil I, fil II, fil III, kora, fil I, fil II, fil III, kora fil I. Dekorisati tortu umućenim šlagom.
coolinarika.com