BAJADERA!



Znam da ima puuunoooo recepata za ovaj kolač, ali ja sam htela da stavim i ovaj recept jer od svih pravljenih bajadera koje sam probala ova mi je najlepša.

Po receptu moje mame…..

Sastojci
Tamni deo
· 400 gr šećera
· 10 kašika vode
· 80 gr margarina
· 200 gr keksa
· 100 gr čokolade

Svetli deo
· 400 gr šećera
· 10 kašika vode


· 80 gr margarina
· 200 gr oraha

Glazura
· 100 gr čokolade
· 3 kašike ulja

Priprema
TAMNI DEO
Ušpinovati šećer sa vodom. Voditi računa da se ne prešpinuje kako se masa ne bi drobila.
Kada je šećer ušpinovan dodati keks, margarin i čokoladu. Najlepše je ako stavite plazma keks.

SVETLI DEO
Ušpinovati šećer sa vodom. Ušpinovamom šećeru dodati orahe i margarin.
Masu sipati u prethodno pouljen


i limunom namazan poslužavnik. Prvo staviti tamnu masu, pa svetlu. Ovo raditi dok su jos mase tople kako bi se lepo zalepile jedna za drugu, tako da se kod sečenja ne bi odvajale.

GLAZURA
Na laganoj vatri otopiti čokoladu i ulje. Ohladjen kolač premazati glazurom.
Seći toplim nožem kada se glazura stegne.
Najbolje da kolač prenoći pre sečenja. Prijatno!
coolinarika.com