Trobojni kolač


Fil s višnjama, vanilija, šlag, keksi… Treba li se još što dodati?

Sastojci
0,5 kg višanja
7 dcl vode
17 žlica šećera
12 žlica grisa
1 l mlijeka
2 pudinga vanilija

Još
petit buere keksi


tučeno vrhnje

Priprema
1.
Višnje skuhati u vodi, dodati šećer i gris.
Ukoliko želite omiljeni okus i miris... cimet, anis, m.orščić... neki fini liker, dodajte ih u ovoj fazi kuhanja.
2.
U tepsiju složiti kekse i preliti još vrućom smjesom.
3.
U litri mlijeka skuhati 2 pudinga od vanilije(ne stavljati šećer, već je dovoljno slatko).


Ako želite stabilniji kolač, možete smanjiti mlijeko na 0,8 l.
4.
Puding istresti u tepsiju preko višanja i ostaviti kolač da se hladi.
Gore staviti tučeno vrhnje.

Posluživanje
Najbolje prija u ljetnim danima, dobro ohlađen uz čašicu hladne višnjevače.
Što se tiče šećera, preporučam da probate smjesu s višnjama, ako vam je dovoljno slatko, onako malo jače ;) nemojte više dodavati šećera, u protivnom stavite na svaki puding po jednu žlicu.
coolinarika.com