KAPRI TORTA SA MALINAMA



Sastojci
korice:
10 belanaca
10 kašika šećera
12 kašika mlevenih oraha
2 kašike brašna
100 g rendane crne čokolade

crveni fil:
500 g svežih ili smrznutih malina
300 g šećera
2 dl vode
2 kesice pudinga od malina
voda da se razmuti puding

žuti fil:
600 ml mleka
10 žumanaca
150 g šećera
3 kašike gustina
2 kašike brašna
2 kesice Burbon vanile
250 g maslaca

čokoladni preliv:

200 g crne čokolade
70 g maslaca
3 kašike ulja
čokoladni šlag:


200 ml slatke pavlake
50 ml mleka
200 g crne čokolade

Priprema
1.
Ispeći dve korice u kalupu 22×35 po:
5 belanaca dobro umutiti sa 5 kašika šećera, pa pažljivo umešati 1 prosejanu kašiku brašna, 6 kašika samlevenih oraha i 50 g narendane crne čokolade.
Pošto su korice tanke, pažljivo peći.
Naravno možete ispeći jednu koru od cele količine, pa preseći na pola kada se prohladi. Ja volim da pečem svaku posebno.
2.
Crveni fil.
Ušpinovati 300 g šećera sa 2 dl vode, ali ne previše, pa dodati 500 g malina. One se relativno brzo raspadnu, a tada dodati prethodno rastvorena dva pudinga od malina. Sve lepo umešati i kuvati na srednjoj vatri dok se ne zgusne, ali ne previše. Ranije sam koristila ovde i jedan crveni želatin, ali previše se napravi gusta i želatinasta masa, još kada se ohladi ima tendenciju da se odvaja od korice, tako da je puding sasvim dovoljan da stegne, a još ako malo i ušpinujete šećer na početku, to je apsolutno to.
3.
Žuti fil.
Umutiti 10 žumanaca sa 5 kašika šećera od onih 150g, sve to razmutiti sa malo mleka od onih 600 ml, pa dodati 3 kašike gustina i 2 kašike prosejanog brašna (ovoga puta zbog grudvica), pa skuvati u 600 g preostalog mleka koje je stavljeno da se kuva. Stalno mešati žičanom mutilicom da se ne bi stvorille grudvice.
Na kraju u vruć fil dodati 2 kesice Burbon vanile.


Kada se fil ohladi do kraja dodavati ga postepeno u prethodno penasto umućen maslac.
Sve lepo sjediniti i mutiti još malo do kremaste strukture.
4.
Čokoladni premaz:
200 g čokolade rastopiti sa 70 g maslaca, pa dodati 3 kašike ulja. Dobro umešati i sjediniti i ostaviti da se prohladi pre premazivanja preko žutog fila.
5.
Filovati:
– na koricu prvo premazati poloviu smese od crvenog fila
– zatim preko crvenog ide polovina količine žutog fila
– a preko žutog čokoladni premaz
– ponoviti.. korica, crveni, pa žuti i na kraju čokoladni fil
– ostaviti je da se hladi
6.
Tortu premazati umućenom slatkom pavlakom sa čokoladom.
Crnu čokoladu izlomiti na sitne kockice i staviti u sud za mućenje. U posebnom sudu staviti mleko i slatku pavlaku, staviti na ringlu i ostaviti da proključa. Skloniti odmah sa vatre i preliti čokoladu, pa mešati konstantno dok se čokolada ne istopi. Prvo prohladiti, a zatim staviti u frižider da se dobro stegne. Umutiti i premazati tortu.

Ukrasiti svežim malinama.
coolinarika.com
Filed under  | 

PREPORUČUJEMO DA POGLEDATE:

  • TORTA BEZ KUHANJA I PEČENJA GOTOVA ZA 10 MINUTABRZI TIGAR.Sastojci3 šlag kreme od čokolade500 ml čokoladnog mlijeka100 ml mlijeka200 gr margarina100 gr čokolade za kuhanje2 žumanca100 gr prah šećer… Saznaj više
  • VANIL BRZA TORTA!SASTOJCI1 l mleka3 kesice pudinga od vanile1 margarin-vanila200 g prah šećera2 kutije piškota200 ml milk-šejka vanila(adsbygoogle = window.adsbygoogle… Saznaj više
  • JEDNOSTAVNA KAPRI TORTAVeoma osvježavajući kolač. Zove se Kapri torta.SASTOJCI• 3 pudinga od vanile• 3 pudinga od jagode• 1l mlijeka• 1l soka od jagode• po potrebi piškote(a… Saznaj više
  • TORTA SA KOKOSOM I ČOKOLADOM.Odličan spoj kokosa i čokolade.Savrsenstvo ... spoj ukusa caroban.SastojciBiskvit:8 kom bjelanaca + malo soli120 g šećera80 g oštrog brašna50 g kokoso… Saznaj više
  • NAJJEDNOSTAVINIJA BOŽIĆNA TORTA.Savršena! Čokoladno orašasta! Prefina.Sastojci:korice:12 belanaca12 kasika secera24 kasike mlevenih oraha3 kasike kakao9 kasika brasnafil:12 zumanaca1… Saznaj više
  • JAPANSKI VETAR.Savršeno izgleda, tako mekano i kremasto.Evo drage moje verzija mog Japanskog vetra, ja ga pravim onako po mome kako ga ja najviše volim.SastojciKore … Saznaj više
  • TORTA RADA! BRZO SE PRIPREMA.BRZO SE PRIPREMA, UKUSNA I TO SU JOJ PREDNOSTI U LJETNIM DANIMA.Vrlo ukusna, kremasta torta i brzo se priprema što je najbitnije.SASTOJCIKORA6 jaja6 k… Saznaj više
  • BOŽIĆNA TORTA.Nema tu puno komentara. Ovakvo savršenstvo se mora probati.Fantasticno i bombasto.Sastojci220 grama brašna1/4 čajne žličice soli1/2 čajne žličice cime… Saznaj više
  • CARSKA ČAROLIJA!Po sastojcima se vidi da je torta odlična.Torta izgleda bozanstveno.SastojciBiskvit165 g oštrog brašna1/2 žličice soda bikarbone1/2 žličice praška za … Saznaj više
  • MOJA ČOKOLADNA TORTA.VEOMA SOČNA I PUUUUNA ČOKOLADE. Izdašna i jako ukusna torta.SastojciBISKVITNO TIJESTO8 kom svježih jaja8 žlica šećera6 žlica brašna5 žlica kakaa … Saznaj više