Jednostavni sastojci za jednostavne šarene šnitice.
Vrlo ukusno i dekorativno…
SASTOJCI
Biskvit
• 8 bjelanjaka
• 8 žlica šećera
• 8 žlica brašna
• 1/2 vrećice praška za pecivo
• 3 žlice kakao
• 2 žlic eulja
Krema
• 8 žumanjaka
• 7 dcl mlijeka
• 8 žlica šećera
• 3 žlice gustina
• 1 vanilin šećer
• 15 dag margarina
Još potrebno
• 1 dcl mlijeka
• i vanilin šećer za natopiti biskvit
• petit keks
• i oko 2 dcl čokoladnog mlijeka za namakanje petit keksa
PRIPREMA
Bjelanjke istući u čvrst snijeg, dodati šećer pa još malo umutiti.Zatim dodati ulje, pa na kraju brašno pomiješano s praškom i kakaom.
Smjesu izliti u lim od pećnice, koji ste prethodno podmazali,
obložili aluminijskom folijom, također je podmazali i posuli brašnom.
Peći na 180c oko 20 min.,ovisno od pećnice (meni se jako brzi ispeklo).
Pečeni kolač odvojiti od folije i odmah natopiti s mlijekom u koje ste dodali vanilin šećer.Ohlađen prerezati uzduž dva puta, tako da se dobiju 3 iste trake.
Za kremu staviti ½ l mlijeka kuhati.U 2 dl mlijeka umutiti žumanjke, šećer i gustin. Smjesu sa žumanjcima dodati u kipuće mlijeko i kuhati na skroz laganoj vatru dok se zgusne.U skuhano dodati vanilin šećer.
U ohlađenu kremu dodati izrađeni margarin.
Slagati prvi dio biskvita pa dio kreme, pa petit kekse namočene u čokoladno mlijeko, opet krema, pa biskvit-krema-petit keks-krema-biskvit-krema
coolinarika.com