Jednostavno, posno ali super ukusno pecivo koje smo jeli za dorucak.
Moja preporuka ljubiteljima dobrog peciva.
Sastojci
1kg brasno
650-700ml topla voda
2 male kafene solje ulje
1 mala kasika so
1 mala kasika bijeli ocet(sirce)
1 kvasac
+
1 mala kasika so
3 velike kasike voda
+
ulje za premazivanje
+
sezam po potrebi
ili krupna so po potrebi
Priprema
1.
Pripremite kvasac i ostavite da nadodje.
2.
Umjesite glatko testo od brasna, kvasac, ulje, so, sirce i ostavite da nadodje.
3.
Premjesite testo, otkidajte loptice oko 90gr ili 100gr tezine(ja ih mjerim ,volim da su mi sve iste velicine)
4.
Rasukajte svaku lopticu u elipsovidni oblik i umotajte u kiflu i staite ih u nauljani pleh.
5.
Pomesajte voda i so da si istopi pa premazite svaku kiflicu, pospite susamom ako pravite gevreke , ili krupna so ako pravite solenke i ostavite da nadodju pred pecenja.
6.
Pecite ih na 220C i kad su na pola peceni premazite ih sa uljem pa stavite da se dopeku.
7.
Kad su gotovi izvadite ih na resetkasto postolje da se ohladu i NEMOJTE IH POKRIVATI u nikom slucaju dok potpuno ne ohlade.
Posluživanje
kifle su pun pogodak!
coolinarika.com