PANAMA- ŽUTE KOCKE.



jednostavni,brzi kolačić,za svaki dan...
lagan i mekan,mirisan,s finom aromom,slatkog vrhnja,pudinga od vanilije,kokosa i korice i soka od limuna;))probajte,sigurna sam da će vam se svidjeti.

SASTOJCI
• 4 jaja
• 150g .kristal-šećera
• 150g. finog brašna-T400
• 1 vrećica praška za pecivo-10g.
• 1 vrećica vanilin-šećera-10g.
• 200ml. vrhnja za šlag
• 100ml. mlijeka
• 100g. kokos-brašna


• 1 vrećica pudinga okusa-vanilije-42.g.
• 100g. margarina za kolače-s aromom slatkog vrhnja
• sok i korica od jednog limuna

PRIPREMA
Prvo sastavite suhe sastojke;brašno,kokos-brašno,vanilin-šećer,koricu od limuna,puding od vanilije-prah,prašak za pecivo,i sve dobro izmiješajte drvenom kuhačom.
Pjenasto miksajte cijela jaja,sa šećerom,dodajte margarin,izrezan na listiće,koji mora biti sobne temperature,neprestano miješajući,dodajte već,pripremljene suhe sastojke,zatim slatko vrhnje,mlijeko i sok od limuna.
Bitno je da poslije svakog dodavanja,sastojaka,dobro izmiješate,jer će biskvitno tijesto,kada se ispeče biti,mekano,kao spužvica.


Posudu za pečenje,(25x35cm.)
premažite margarinom,ili maslacem,pospite lagano brašnom,ulijte pripremljeno biskvitno tijesto,i pecite na lagano-umijerenoj vatri,180-stupnjeva,nekih pola sata,pazite,ako primjetite da vam korica kolača lagano tamni,pokrijte posudu za pečenje folijom,i nastavite peći.

POSLUZIVANJE
gotov kolač ohladite i prije posluživanja,ukrasite sa vanilija-burbon šećerom u prahu ili kokosom po ukusu

MOJ SAVJET
ako volite sočan i osvježavajući kolač,možete ga dodatno,preliti svježe iscijeđenim sokom od 1-2 limuna
coolinarika.com