Ledeno osvježenje


Izuzetno fin i osvježavajući desert koji redovno pravim kad su ovakve vrućine koji želim podijeliti sa vama.

Sastojci
3 dc vrhnje za šlag
50 g ribane čokolade za kuhanje
50 g oguljenih, sjeckanih i prženih badema
3 bjelanjka
100 g šećera
30 ml vode


2 rebra čokolade za kuhanje
1 žlica ulja

Priprema
1.
Izmiksajte vrhnje za šlag u gustu kremu. Pomješajte vodu i šećer i stavite kuhati par minuta da dobijete gusti sirup. U ulupane bjelanjke sipajte vrući sirup u tankom mlazu, neprestano miksajući da se šaum udvostruči. Lagano umješajte ribanu čokoladu i bademe. Zatim smjesu spojite s izmiksanim šlagom.
2.
Polovicu smjese izlite u kalup vel. 20×10cm, koji ste obložili prozirnom folijom. Poravnajte i stavite u zamrzivač dok ne otopite 2 rebra čokolade s uljem. Izvadite kalup iz zamrzivača i preko smjese u


kalupu prelijte otopljenu čokoladu, na nju nanesite drugu polovicu smjese. Poravnajte i stavite u zamrzivač par sati.
3.
Do posluživanja držite u zamrzivaču. Istresite na tacnu i ukrasite čokoladom i režite na ploške.
Desert držite i nadalje u zamrzivaču ako ga ne planirate cijelog potrošiti!

Posluživanje
Ja sam stavila bademe ali mogu i orasi ili lešnjaci.
coolinarika.com