LEDENE KIFLE!



Ovo je starinski recept. Neko ih zove jos i bunar kifle. Tope se u ustima i sto duze stoje to su lepse pa je zgodno jer ih mozete pripremiti neki dan ranije za odredjenu priliku.

Sastojci
1/2 kg masti
2 s.k. secera
2 kom jaja
300 ml. mleka
1 k.k. secera
1 k.k. brasna


1 kocka svezeg kvasca
1 kg. brasna tip 400
150 gr. secera u prahu
2 kesice vanilin secera Podravka
500 gr. dzema od kajsija

Priprema
/2 kg. masti penasto umutiti sa 2 s.k. secera i 2 kom jaja.
U mlako mleko 300ml. 1 k.k.secera i k.k.brasna razmutiti kocku svezeg kvasca i staviti da nadodje.
Kad se ohladi sastaviti sa prethodnom masom i polako dodati 1 kg.brasna.Sve dobro sjediniti pokriti providnom folijom i ostaviti u frizideru 5-6 sati
Testo izvaditi iz frizidera premesiti i podeliti na 10 priblizno jednakih delova razviti svaki deo i


napraviti osam kiflica.Filovati dzemom od kajsija.
U plehove postaviti peki papir. Rernu zagrejati na 180C i peci kiflice. Kiflice treba da budu bele pa voditi racuna o temperaturi da ne porumene.
Kad su pecene ostaviti da se malo prohlade pa ih uvaljati u prah secer pomesan sa vanilin secerom. Prijatno Vam zelim
coolinarika.com