Jako ukusno, da ne govorim o brzini i jednostavnosti.
Mafijaška piletina.
Sastojci
sastojci
1 kg pilećih filea
2 žlice ulja
malo soli
30 dkg dimljenog vrata narezanog na tanje šnitice(ili nekog drugog dimljenog nareska)
30 dkg tvrdog sira (pogodnog za ribanje)
3 kisela vrhnja
Priprema
1.
pileći file nožem rastanjiti da dobijete veće šnicle, batićem za meso vrlo malo izlupati samo da se poravna i slagati ih u nauljen pleh 40×30, vrlo malo posoliti
2.
kad sve filee posložite odozgo poredajte dimljeni narezak, a preko nareska naribajte tvdi sir
3.
kiselo vrhnje dobro izmješajte i prelijete preko sira ribanog
4.
na vrhnje naribajte još malo sira
5.
stavite peći na 180*C oko 1 sat
6.
kad se bude peklo, nemojte da vas prepadne tolika količina tekučine koja će se pojaviti (mora jer se ovo sir i vrhnje na visokoj temperaturi tope), prilikom pečenja ta će tekučina ispariti, a i on malo što ostane će se stegnuti kad se jelo malo prohladi
7.
gotovo je kad sir odozgo porumeni, izvadite iz pečnice i ostavite da se prohladi, a potom izrežite na kocke i uživajte.
coolinarika.com