Jaffa oblatne. Ukusne, fine i brzinski gotove.



Odlicne, brze stanglice

Sastojci
sastojci: 100 g mljevenih petite beure keksa
100 g mljevenih oraha
60 g šećera
1 vanilin šećer
80 g maslaca
100 ml soka od naranče
ribana korica 1 veće naranče
1 list manje oblatne
6-7 jaffa keksa
100 g tamne čokolade

Priprema
1.
Izrežite oblatnu na dimenzije 10x30cm.

Sameljite orahe i kekse.

Naribajte koricu naranče.


Na laganoj vatri stavite otopiti u soku od naranče šećer i maslac.

Ja sam koristila kupovni sok od naranče.

Vruće dodati mljevenim keksima i orasima.

Pomiješati i podijeliti na dva dijela.

U jedan dio dodati odmah čokoladu lomljenu na kockice i miješati dok se čokolada u potpunosti ne otopi.

Drugi dio ostaviti svijetli.

Premazati svijetli dio na jedan list oblatne.


Poslagati jaffa kekse blago umoćene u mješavinu ruma i vode.

Čokoladni dio keksa je okrenut nadolje.

Na drugi list oblatne premazati tamni dio i poklopiti njome svijetli dio sa keksima.

Lagano pritisnuti i staviti u hladnjak da se nadjevi stisnu.

Kekse samo lagano umočite nemojte ih puno močiti jer će vam kad pritisnete oblatnu curiti sok i namočiti oblatnu,zato pripazite.

Posluživanje
Ohlađeneo rezati na štanglice.
coolinarika.com