Odlicne, brze stanglice
Sastojci
sastojci: 100 g mljevenih petite beure keksa
100 g mljevenih oraha
60 g šećera
1 vanilin šećer
80 g maslaca
100 ml soka od naranče
ribana korica 1 veće naranče
1 list manje oblatne
6-7 jaffa keksa
100 g tamne čokolade
Priprema
1.
Izrežite oblatnu na dimenzije 10x30cm.
Sameljite orahe i kekse.
Naribajte koricu naranče.
Na laganoj vatri stavite otopiti u soku od naranče šećer i maslac.
Ja sam koristila kupovni sok od naranče.
Vruće dodati mljevenim keksima i orasima.
Pomiješati i podijeliti na dva dijela.
U jedan dio dodati odmah čokoladu lomljenu na kockice i miješati dok se čokolada u potpunosti ne otopi.
Drugi dio ostaviti svijetli.
Premazati svijetli dio na jedan list oblatne.
Poslagati jaffa kekse blago umoćene u mješavinu ruma i vode.
Čokoladni dio keksa je okrenut nadolje.
Na drugi list oblatne premazati tamni dio i poklopiti njome svijetli dio sa keksima.
Lagano pritisnuti i staviti u hladnjak da se nadjevi stisnu.
Kekse samo lagano umočite nemojte ih puno močiti jer će vam kad pritisnete oblatnu curiti sok i namočiti oblatnu,zato pripazite.
Posluživanje
Ohlađeneo rezati na štanglice.
coolinarika.com