SRNEĆA LEĐA. (PO STAROM BEČKOM RECEPTU).


Mirisan, jenostavan i savršen.
Čuveni kolač! Sa finim biskvitom od čokolade i puno badema. Nadeven marmeladom i preliven čokoladom.

Sastojci
za testo:
· 120 g maslaca
· 50 g šećera u prahu
· 80 g omekšane čokolade
· 6 jaja
· 80 g šećera
· 150 g mlevenog, neguljenog badema
· 60 g prezli


i još:
· 1 mala teglica marmelade od ribizli ili brusnica

za prelivanje i dekoraciju:
· 150 g čokoladne glazure
· 60 g badema, narezanih na štapiće

Priprema
Kremasto ulupati maslac sa šećerom u prahu, dodati čokoladu, pa umešavati jedan po jedan žumanac. Belanca čvrsto ulupati sa šećerom, pa dodati u prethodnu masu.


Na karaju umešati bademe i prezle.
Formu za srneća leđa/hrbat, dobro podmazati i posuti prezlama. U nju izručiti testo i peći u zagrejanoj pećnici na 170*C, oko 45 minuta.
Nakon hlađenja kolač prerezati jednom vodoravno i premazati marmeladom, preklopiti i lagano pritisnuti.
Otopiti glazuru i njome preliti kolač sa svih strana. Zatim po celom kolaču pobosti bademe. Nakon što se glazura stegne, kolač se može seći.
coolinarika.com