HARMONIKA TIKVICE- JEDNOSTAVNA PRIPREMA



Negde ovaj način sečenja zovu i harmonika.
Jednostavni sastojci a tako dekorativno.

SASTOJCI
2 srednje tikvice
3 kašike maslinovog ulja
2 češnja belog luka
2 kašike svežeg timijana (ili kašičica sušenog)
malo tucane ljute paprike
po ukusu soli i bibera


i još po želji, a ne mora
4 kašike rendanog parmezana (ili dimljenog kačkavalja)

PRIPREMA
Tikvice iseći na koturove koji idu na 3/4 dubine. Da bi ih jednako isekli i sprečili da ih skroz presečete, fiksirajte ih između dva štapića. Ako nemate, mogu i drške dve varjače.


Pomešati maslinovo ulje, zgnječen beli luk i timijan. Dodati so, biber i papriku.
Poređati tikvice u pleh na papir za pečenje sečenom stranom na gore. Premazati ih polovinom dobijenog premaza, gledajući da on zađe i u razreze.

Peći 45-50 minuta na 200°C pokriveno folijom. Na pola pečenja premazati ostatkom sosa i peći otkriveno.

Po želji pred kraj pečenja posuti parmezanom i dopeći do zlatne boje.
coolinarika.com