CINNAMON ROLLS



Ovo nije pecivo, kolač, niti slastica, ovo je božanstvo! Fantazija od rolica.

SASTOJCI:
Za tijesto:
1 Prašak za puding vanilin
40 g šećera
500 ml mlijeka
2 Kvasac instant
30 g šećera
100 ml mlake vode
1 kg Pšeničnog glatkog brašna
1 žličica soli
2 jaja
100 g maslaca

Za nadjev:
100 g maslaca
250-300 g smeđeg šećera
3 žličice Cimeta mljevenog

Za glazuru:
100 g krem sira
50 g maslaca
150 g šećera u prahu
1 Vanilin šećer


mlijeko po potrebi

PRIPREMA:
Pomiješajte prašak za puding sa šećerom i malo mlijeka.

Ostatak mlijeka skuhajte, maknite s vatre, umiješajte pripremljenu smjesu i kuhajte uz miješanje 1-2 minute, a zatim puding ohladite.

Kvasac pomiješajte s malo šećera i mlakom vodom i ostavite stajati 5 minuta.

Brašnu dodajte sol, pripremljeni kvasac, ohlađeni puding, jaja, rastopljeni maslac i zamijesite glatko tijesto.

Ostavite dizati na toplom mjestu dok se volumen ne udvostruči.

Tijesto premijesite i ostavite da se ponovo digne.

Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi (0,5 cm).

Rastopljenom maslacu dodajte šećer i cimet.


Ovom smjesom premažite tijesto. Savijte u roladu i zatim ju prerežite na 20 dijelova.

U tepsiju (40 x 30 cm) obloženu papirom za pečenje posložite rolice (da se ne dodiruju) i ostavite da narastu.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C do zlatnožute boje (oko 25 minuta).

Za glazuru izmiješajte krem sir, maslac sobne temperature, šećer u prahu, vanilin šećer i mlijeko po potrebi.

Pečene rolice ohladite par minuta pa ih prelijte ili "prošarajte" pripremljenom glazurom.

Savjet:
Da bi vam bilo jednostavnije, tijesto koje ste tanko razvaljali premažite rastopljenim maslacem i pospite mješavinom šećera i cimeta te možete umiješati i grožđice, orašaste plodove i sl.
coolinarika.com