SVAKI ZALOGAJ SE TOPI U USTIMA.
SASTOJCI:
4 jaja
3 kafene šoljice ulja
3 kafene šoljice šećera
9 kafenih šoljica brašna
2 kesice vanilin šećera
1 kesica praška za pecivo
NADEV:
marmelada po ukusu ili 100 gr čokolade
PRIPREMA:
Penasto umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom, pa postepeno dodavati ostale sastojke: ulje, prašak za pecivo i brašno.
Smesu izručiti na radnu površinu i dobro umesiti pa praviti male loptice i ređati u podmazani pleh, vodeći računa da nisu blizu jedna do druge, jer će one tokom pečenja da se prošire i narastu.
Svaku lopticu blago
probušiti prstom u sredinu, napuniti marmeladom (jedino one koje ćete puniti čokoladom ne treba filovati već peći bez nje) i staviti da se peče na 200°C.
Kolačiće koji su bez marmelade, kada se ohlade puniti sa otopljenom čokoladom.
kuvajmo-blogovski.com
hotgamecritics.blogspot.com