VOĆNI-NESQUIK CAKE



Kremasta bogata torta

SASTOJCI
Podloga:
• 250 gr mljevenog plazma ili petit keksa
• 1.5 dl mlijeka
• 2 kašike nesquika
• 60 gr maslaca

Fil od kupina:
• 6.0 dl voćnog pirea (kod mene su kupine, ja sam 800 gr svježih kupina izmiksala, a zatim procjedila kroz gazu i dobila ovu količinu)
• 6 kašika šećera (može manje, a i više kako ko voli)
• 60 gr gustina
• 60 gr maslaca

Nesquik-nougat krema:
• 7.5 dl punomasnog mlijeka
• 2 kašike nesquika
• 3 pudinga nougat premium
• 4 kašike šećera
• 150 gr nesquik ili kinder čokolade sa mliječnim punjenjem


• 125 gr maslaca
• 100 ml umućenog slatkog vrhnja

Za ukrašavanje:
• 200 mlumućenog slatkog vrhnja
• 1 kašikanesquika

PRIPREMA
Nesquik-nougat krema:
(ovo mi je jedna od najukusnijih krema, probala sam Bojaninu izNesquik pite i oduševila se, ovo je malo drugačija verzija, malo mekša i super se slaže sa želeom od kupina..)

Od 7.5. dl mlijeka odvojimo 1 dl, prosijemo puding, dodamo šećer i to razmutimo u tom 1dl fino da nema grudvica. U ostatak mlijeka staviti 2 kašike nesquika i staviti na šporet da se grije. U vrelo dodavati razmućen puding i skuhati finu gustu kremu, skloniti sa vatre i odmah dodati 150 gr čokolade i miješati dok se ne istopi. Prekriti površinu kreme prozirnom folijom i ostaviti da se hladi.

Podloga od keksa:
Mljeveni keks preliti sa 1.5-2.0 dl mljeka (zavisi od keksa-koliko upija) u koje smo dodali i razmutili nesquik i rukama umjesiti. Izmiksati maslac i dodavati prethodnu smjesu i sve fino sjediniti. Obruč za tortu prečnika 26 cm obložiti prozirnom folijom , staviti na pladanj za torte i preručiti izmiksani keks i formirati glatku i ravnomjernu podlogu. Ostaviti u frižideru dok pravite žele od voća.

Voćna krema:
Voćni pire staviti u šerpu, odvojiti malo i u tome izmješati prosijani gustin i šećer i to skuhati uz stalno mješanje u ostatku zagrijane tečnosti na vatri. Kad je žele kuhan, skloniti sa šporeta i


dodati maslac, mješati dok se ne istopi.
Toplu voćnu kremu premazati preko podloge od keksa i ostaviti u frižider.

Nesquik-nougat krema- nastavak:
Kad je krema ohlađena, posebno pjenasto umutiti maslac i dodavati kašiku po kašiku kreme i miksati malo duže da se sve fino sjedini.

Posebno umutiti 300 ml vrhnja za šlag u to dodati 1-2 kašike nesquika, te 1/3 (100ml) lagano kašikom umješati u gornju kremu. Ovaj fil premazati preko voćnog, a sa ostatkom umućenog slatkog vrhnja ukrasiti torticu po želji…ja sam odozgo naribala čokoladu i poredala kupine….a vi kako god želite.

Posluživanje
Ostaviti tortu nekoliko sati u frižideru, najbolje preko noći i služiti. Prijatno!
coolinarika.com
Filed under  |