UKUSNA PITA ZA DORUČAK. GOTOVA ZA TREN A MOŽDA I BRŽE!



Kiš je seljačka pita od sastojaka koje su seljani imali oko sebe. Jednostavno preukusna.

Testo:
200 g mekog brasna
100 g butera ili margarina
1 jaje
malo soli

Nadev:
200 g dimljene pecenice
100 g rendane gaude
100 g mariniranih sampinjona

Preliv:
3 jajeta
200 ml kisele pavlake/ vrhnja/

Priprema
1.
U brasno dodati so, jaje
i polako dodavati margarin


ili buter isecen na listice.
rukama utrljavati masnocu i
umesiti glatko testo.

2.
Testo ostaviti 1 sat u
frizideru.
3.
Sitno iseckati dimljenu
vesalicu i sampinjone, a gaudu
narendati.
4.
Izvaditi testo iz frizidera.
rastanjiti ga i njime obloziti

pleh za kis. Ivice treba malo
da izviruju.
5.

Preko testa staviti
nadev i preliti


umucenim jajima
sa kiselom pavlakom.
6.
Peci 30 minuta na 200 stepeni.

Posluživanje
Sluziti toplo iseceno na trouglove.
coolinarika.com