SOČNA TORTA OD JABUKA!



Lijepo, puno lijepo , topi se u ustima , probudi sva čula , vrijedi truda uloženog !!!

Sastojci
Biskvit
· 15 dagmaslaca
· 10 dagšećera
· 3žumanca
· 15 dagmljevenih badema
· 10 dagbrašna

Nadjev
· 1 kg jabuka


· 1 limun

Krema
· 5žumanaca
· 20 dagšećera
· 6 žlicagustina
· 7 dclmlijeka
· 2 žličicevanilin šećera
· Snijeg
· 8 bjelanaca
· 25 dagšećera u prahu

Priprema
Biskvit
Zamijesiti sve sastojke i peći 20 min na 180 C.
Nadjev
Naribane jabuke s sokom jednog limuna pirjati 10-ak do 15 minuta.
Krema
Od navedenih sastojaka skuhati kremu i pustiti da se malo ohladi.
Snijeg
Istući čvrsti snijeg od


bjelanaca s šećerom.
Priprema
Na mlako tijesto staviti mlake jabuke, mlaku kremu i snijeg od bjelanaca te zapeći 15-ak minuta na 180 C.
coolinarika.com
Filed under  |