SLADOLED KOCKE. SA MJERAMA NA KAŠIKE ZA 20 MIN.!



NIŠTA JEDNOSTAVNIJE A UKUSNIJE.

Za koru:
7 belanaca
7 kašika šećera
7 kašika brašna
2 kašike ulja
1 kesica praška za pecivo
1 žumance

Za fil:
6 žumanaca
7 kašika šećera


7 kašika brašna
750 ml mleka

250 g margarina ili putera
2 kesice vanilin šećera
Za prelivanje kore:
250 ml hladnog mleka
1 kesica vanilin šećera

Priprema
1
Umutiti belanca sa šećerom, pa dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo, ulje i dodati žumance, (žumanac dodajem, jer je kora sa žumancetom veoma mekana, a kora ostaje bela.
2
Smesu za koru preručiti u pleh (35X25cm) i peći na 200 C, oko 15 minuta.
3
Dok se kora peče sastaviti brašno, žumanca, vanilin šećer i šećer sa malo mleka, pa sve zajedno polako u mlazu sipati u ostalo provrelo mleko. Kada se fil zgusnuo skloniti ga i ohladiti. Ohlađeni


fil sastaviti sa umućenim margarinom.
4
Ispečenu koru preliti sa hladnim mlekom, pomešanim sa vanilin šećerom.
5
Kad je kora upila svo mleko, koru ohladiti. Na ohlađenu koru staviti ohlađeni fil.
6
Odozgo staviti umućen šlag ili topljenu čokoladu.
recepti.com