SAVRŠENO TESTO ZA JOŠ BOLJE KROASANE



Oduševljena sam ovim receptom i kroasanima, uživala sam u svakom koraku pripreme, u njihovom dizanju, pečenju

ANĐINI KROASANI.

Sastojci
600 g glatkog brašna
1 kockica (40g) svježeg kvasca
2oo ml mlijeka
200 ml jogurta
100 ml ulja
2 jaja
malo soli
žlica šećera

još potrebno
1 jaje
sezam, lan, krupna sol....


250 g margarina (maslaca)

Priprema
1.
U toplom mlijeku sa šećerom "dignuti" kvasac. Od svih sastojaka zamijesiti glatko, mekano tijesto.
Tijesto odmah podijeliti u 8 kuglica i ostaviti da miruje 5-10 minuta.
2.
Prvu kuglicu razvaljati na veličinu tanjura, premazati otopljenim margarinom (ili maslacem). Razvaljati i drugu kuglicu, staviti preko prve i namazati... tako do kraja.
Zadnji dio tijesta se ne maže.
Ovako neka stoji 15 minuta.
3.
Sada dobro pobrašniti radnu ploču i tijesto i razvaljati veliki krug. Ako vam radna ploča nije široka, bolje raditi na stolu.
4.
Krug prerezati na pola vodoravno, a onda rezati dugačke trokute, širine oko 7-8 cm. Srolati ih i stavljati na lim za pečenje - na papir. Razmaknuti ih jer će rasti...


Ovako pripremljene kroasane ostaviti da stoje 1,5 do 2 sata!
5.
Kada kroasani narastu, premazati ih razmućenim jajetom i posuti sezamom, lanom, krupnom soli... po želji...
Staviti ih u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva i peći dok ne porumene.
6.
Kroasani se mogu i zamrznuti prije pečenja, pa po potrebi vaditi i peći.
7.
I onda - uživati!
coolinarika.com