PRILOG OD TIKVICA I KROMPIRA.



ODLIČAN I KAO LAGANI RUČAK U TOPLIM DANIMA. Odličan prilog.

Sastojci
3 veća krumpira
1 velika tikvica
1 glavica crvenog luka
1 velika mrkva
1,5-2 dl vrhnja za kuhanje
sol
papar
prstohvat sušenog ružmarina


prstohvat majčine dušice
3-4 žlice ribanog parmezana
maslinovo ulje

Priprema
Krumpir u ljusci skuhati, ne do kraja. Oguliti i izrezati na ploške.
Tikvice i mrkvu izrezati na kolutiće, luk na listiće.
2.
Crveni luk zažutiti na ugrijanom maslinovom ulju, pa kad počne dobivati boju, dodati mrkvu i pirjati dok i mrkva malo ne uvene. Proces ubrzati tako da dodamo malo soli.
3.
Vatrostalnu posudu promjera 22 cm, ili neki drugi oblik, namazati maslinovim uljem. Radi lakšeg slaganja povrća, posudu staviti pod 45", pa početi slaganje od dijela koji leži na podlozi.


Slagati gusto red krumpira - tikvica - mrkve sa lukom...i tako naizmjenično dok se sve ne utroši.
4.
Po vrhu posoliti, popapriti, posuti s malo sušenog ružmarina i timijana (majčine dušice), ribanim parmezanom i politi vrhnjem za kuhanje.
Staviti u pećnicu ugrijanu na 200"C i zapeći 30-tak minuta.
5.
Povrće se može slagati i slojevito, jedno preko drugog, jedino je ovako oku ljepše.
coolinarika.com