POMORANDŽA TORTA



SASTOJCI
ZA KORU
šolja ulja
šolja kisele vode
400 g brašna
prašak za pecivo
100 g šećera

ZA FIL
4–5 pomorandži
0,5 l vode
350 g šećera


2 pudinga od vanile
4 kašike gustina
ekstrakt pomorandže
margarin

PRIPREMA
1. Od svih sastojaka potrebnih za koru umutite mekano testo. Od te mase na prevrnutom plehu ispecite četiri kore.
2. Oljuštite četiri-pet pomorandži, obarite ih u 500 ml vode, sačekajte da se ohladi i sitno iseckajte.
3. U vodu u kojoj su se kuvale pomorandže skuvajte dva pudinga od vanile sa 350 g šećera i četiri kašike


gustina. Kada se fil ohladi, u njega umešajte jedan umućeni margarin i malo ekstrakta pomorandže.
4. Sve fino sjedinite i nafilujte kore.
zena.blic.rs
Filed under  |